Vesti

Sutra u Gračanici, protestni miting pod sloganom “Stop Euleksu”

Po preporuci Skupštine zajednice srpskih opština Kosova i Metohije, a u organizaciji Skupštine grada Prištine, sutra će se u Gračanici održati protestni miting pod sloganom „Stop Euleksu“, kaže se u saopštenju dostavljenom KIM radiju. Miting će se održati od 12 do 13 sati kod Spomenika srpskim ratnicima u Gračanici. Za dolazak na protest u Gračanicu organizovan je besplatan prevoz, a Gradsko saobraćajno preduzeće će svojim autobusima prevoziti učesnike mitinga iz svih sela i naselja na centralnom Kosovu, sa istih mesta polazaka, kao i pri prevozu đaka. U saopštenju se navodi da se građani srpske i drugih nealbanskih zajednica pozivaju da svojim prisustvom na protestu iskažu svoj negativan stav prema nelegalnoj misiji Euleksa, koja je na Kosovo i Metohiju došla mimo Rezolucije 1244 i bez saglasnosti Saveta bezbednosti.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017