Vesti

Telekom Srbija nastavlja sa investicijama na Kosovu i Metohiji

Telekom Srbija će nastaviti sa investicijama na teritoriji Kosova i Metohije kazao je u izjavi za ’Radio Klokot’’ direktor Telekoma za KiM Ilija Ivanović i najavio nove projekte. ’Radimo na pružanju novih usluga, naročito ADSL usluga odnosno interneta. Ovih dana ćemo u Kosovskoj Mitrovici pustiti u rad ITP odnosno TV signal, a kasnije ćemo to i proširitii. Na teritoriji Gnjilana ovih dana biće moguće korišćenje interneta. Mislim da će građani biti zadovoljni’, kazao je Ivanović. On navodi da Telekom nailazi na velike probleme na terenu, a da je najveći napajanje električnom energijom i sloboda kretanja. ’Imamo problema sa strujom i zbog toga signala nekada nema ili je potpuno slab. Pokušavamo da uz pomoć agregata to nekako rešimo ali i to nije najbolje rešenje. Veliki problem je i sloboda kretanja pa nam to otežava otklanjanje kvarova, kazao je Ivanović. Telekom na KiM ima 23 500 korisnika fiksne telefonije i blizu 400 000 korisnika mobilne telefonije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017