Vesti

Dve eksplozije u severnom delu K. Mitrovice. Policija siumnja da su u pitanju petarde

U severnom delu Kosovske Mitrovice rano jutros, nešto posle 4 sata, odjeknule su dve snažne eksplozije a policija posle obavljenog uviđaja nije mogla da utvrdi o kakvim se eksplozijama radi. Prema rečima portparola KPS u Kosovskoj Mitrovici, Besima Hotija, policija je pretražila teren oko suda u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde su se prema prijavi građana čule ekspolozije, ali nije našla nikakve tragove eksplozije. „ KPS policija je odmah reagovala, pretražila teren i ustanovila da se najverovatnije radilo o eksplozijaama izazvanim pirotehničkim sredstvima. Materijalne štete nema a prema informacijama kojima raspolažemo nema ni povređenih“, rekao je Hoti KIM radiju. I komandir Severne policijske stanice, Milija Milošević, potvrdio je KIM radiju da su se rano jutros čule dve jake eksplozije i da policija sumnja da su u pitanju petarde sa jačim punjenjem. “ Našli smo neke ostatke kao od petarde, oštećenja na vozilima nema. Nema indicija da su u pitanju bile bombe kao što se priča“, rekao je Milošević. Situacija u Kosovskoj Mitrovici danas je mirna. Eksplozije su se dogodile samo dva dana pre najavljenog ponovnog otvaranja Suda u severnom delu Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017