Vesti

S. Jakovljević najavljuje tužbu protiv medija zbog pisanja o njegovim primanjima

Srbija godišnje izdvoji pola milijarde evra za Pokrajinu, a mesečno se isplati 8. 127 duplih plata. Problem je što je utvrđeno da mnogi rade na dva, tri, pa i četiri mesta. Nedavno je bivši predsednik opštine Štrpce Stanko Jakovljević u medijima proglašen za rekordera po broju plata. Međutim, on to demantuje i kaže da je na birou rada. “Iako sam magistar matematičkih nauka ili po bolonji doktor nauka, ja sam danas na birou rada, radna knjižica mi je zaključana i nemam ni socijalno ni zdravstveno osiguranje. Dok sam radio kao koordinator jesam primao platu, ali ne dvesta posto kako se pisalo i govorilo u nekim medijima, već isto kao i svi drugi službenici 120 posto, pisalo se da sam primao dvesta posto na Višoj školi od koje sam dobio rešenje o mirovanju radnog odnosa, takođe bilo je navedeno i da sam radio u Eekonomsko-trgovačkoj školi. Jesam držao neke časove u toj školi, ali samo honorarno, za šta imam i potvrdu i to u vreme kada nisam bio koordinator. ” Jakovljević dodaje da od UNMIK-ove opštine jedno vreme nije primao platu, jer je od strane Vlade Republike Srbije doneta odluka o gašenju žiro računa. “Ja sam tu odluku ispoštovao i ugasio taj račun. Posle imenovanja Joakima Rikera priznajem da sam račun ponovo otvorio, ali to i nije neka velika plata kako se pisalo, radi se o 700 evra. ” Jakovljević najavljuje i tužbu protiv medija za koje kaže da su najcrnje okaljali njegovo ime. “Ja ću njih tužiti i na sudu dokazati istinu. Smatram da ću dobiti bar 5 miliona dinara, jer ću dokazati da je moje ime takvim pisanjem najcrnje ukaljano. ” Državni sekretar u ministarstvu za KiM Oliver Ivanović kaže da se ne može tolerisati primanje duplih plata na više mesta. “Aktivirana je međuministarska radna grupa koja se bavi tim pitanjima. Ona pre svega, mora da utvrdi koliko ima ljudi koji imaju zasnovana dva radna odnosa. To po zakonu nije dozvoljano, a tim gore je što ima i onih koji primaju dva puta duplu platu, " kaže Ivanović. Na Kosovu je veliki broj i radno neangazovanih i njima se isplaćuje minimalna zarada od oko 11 hiljada dinara.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017