Vesti

Ponovo igra FK “ Omladinac” iz Goraždevca

Nakon devet godina obnovljen je fudbalski klub “Omladinac ” iz Goraždevca, čji fudbaleri danas, po prvi put nakon rata, igraju sa FK “Čaglavica”. Jedan od osnivača ovog kluba, Petar Miletić kazao je za KIM radio da je u klubu registrovano 27 fudbalera iz Goraždevca, kao i da će oni ubuduće igrati u Kosovskoj ligi. “ Mi ćemo igrati u ligi Kosova i Metohije, koja je u sastavu Fudbalskog saveza Srbije. Nju čine klubovi sa centralnog Kosova, kao sto su FK “Gračanica”, FK “Babin Most”, FK “Prilužje”, FK “Obilić” i drugi”, naglašava Miletić. On dodaje da je do ponovnog formiranja kluba, došlo na inicijativu ljudi iz Goraždevca koji vole fudbal. “ Par entuzijasta se okupilo, pronašli smo neka sredstva i nadamo se da ćemo ih i dalje pronalaziti kako bi klub nesmetano funkcionisao”. Miletić je kazao da je inicijativa o ponovnom formiranju fudbalskog kluba iz Goraždevca uspela i pored mnogih problema koje je klub imao, a koji su se uglavnom ticali terena na kojem FK “ Omladinac” trenira, kao i nedovoljnih finansijskih sredstava.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017