Vesti

O Ivanović: Nećemo tolerisati dupla primanja

Koliko Srbija šalje mesečno novca na Kosovo i kako se taj novac troši, pitanje je na koje niko ne zna precizan odgovor. Zluopotrebe i malverzacije su česte, a mnogo je onih koji primaju i po nekoliko plata, čak iako ne žive na Kosovu. Kontrole nema, pa sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović najavljuje novu strategiju države. “Pojedini ljudi rade na dva mesta i primaju dve plate. Ne može niko imati dva radna odnosa. Ne može niko primati na dva radna mesta po 200 posto plate. Treba da se poveća transparentnost prilikom prijema, jer smo do sada zbog situacije ovde na Kosovu, često bili skloni da zanemarimo redovnu proceduru prijema u zdravstvu, školstvu i drugim javnim ustanovama. To ne sme više da se događa. Nastojaćemo da takve instrukcije damo ljudima koji rade u tim institucijama”, kazao je Ivanović. Oliver Ivanović je najavio da će Vladi biti predloženo da napravi uredbu koja će definisati prava i obaveze. “Oni koji imaju dve plate i dva radna mesta više neće moći da imaju dva primanja i moći će da imaju samo jedno radno mesto”, rekao je državni sekretar u Ministarstvu za KiM. Građani severne Mitrovice smatraju da Srbija daje dovoljno novca za Kosovo, ali se pitaju gde on završava. Ostaje da se vidi koliko će i kako će novo Ministarstvo ispraviti greške iz prošlosti, sprečiti malverzacije i promovisati neka nova kadrovska rešenja.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017