Vesti

B. Đelić: Gračanica mora biti u punom sjaju

Manastir Gračanica nije samo dragulj srpske duhovnosti i srpske države, već je to i svetski dragulj, kazao je danas u Gračanici potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić. Prilikom posete ovom manastiru on je obećao da će se založiti za rešavanje svakodnevnih problema Srba koji žive na Kosovu. “Odbrana državnih interesa je nešto što se mora osetiti kroz konkretne akcije. Od 1999. godine niko nije održavao freske i ikone, to je neshvatljivo i na tome se odmah mora nešto uraditi. Naše institucije moraju ovde biti prisutne, jer Gračanica mora biti u punom sjaju”, kazao je Đelić. Potpredsednik Vlade je istakao da je razgovarao sa predstavnicima Matice srpske, od kojih je dobio obećanje da će donirati sredstva za Gračanicu, a obećali su mu i da će drugim manastirima na Kosovu i Metohiji pokloniti određeni broj knjiga i dokumenata. “Knjige neće biti samo na našem jeziku, već i na mnogim drugim svetskim jezicima i svako ko dođe u Gračanicu moći će da sazna nešto više o manastiru, o Kralju Milutinu i o slavnoj lozi Nemanjića. ” Božidar Đelić je sestrinstvu manastira danas poklonio traktor. Njega je dočekala mati Teodora koja se zahvalila na donaciji i brizi države Srbije za sestrinstvo ovog manastira. "Mi smo najradosnije što smo vas videle danas, jer ste Vi duhovno prosvećeni. Radosne smo i da naša Vlada zna za Boga, tako da mi nećemo da se sekiramo", kazala je mati Teodora.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017