Vesti

K. Mitrovica:B. Đelić predstavio plan integracije Srbije u EU

Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo i nikada neće pristati ni na kakve ucene zarad integracija u EU, kazao je potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije, Božidar Đelić, koji je danas u Kosovskoj Mitrovici predstavio nacionalni plan za integraciju Srbije u EU. On kazao da iako je nemali broj država priznao nezavisnost Kosova ipak postoje velike zemlje "koje su nam prijatelji i koje nisu i neće to učiniti". Đelić je kazao da se bitka za Kosovo nastavlja pre svega u Njujorku gde predsednik Srbije sa delegacijom pokušava da dokaže nelegalnost proglašenja nezavisnosti Kosova. On je ponovio da država Srbija neće sarađivati sa EULEX -om bez odluke SB UN-a. Ministar za KiM, Goran Bogdanović, izjavio je da predstavljeni nacionalni predlog za integraciju u EU treba da se oseti na čitavoj teritoriji države pa samim tim i na Kosovu i Metohiji. “To je dokaz da Srbija vodi računa o Kosovu i da se ne odriče svoje teritorije kao i da nastavlja ulaganja na Kosovo i Metohiju“, kazao je Bogdanović. On je naglasio da UNMIK i dalje ostaje jedini legitimni organ sa kojim će Srbija sarađivati u rešavanju problema ljudi na Kosovu i kazao da bez odluke SB i pristanka Srbije EULEX ostaje neprihvatljiv. Bogdanović je novinarima u Kosovskoj Mitrovici rekao da će ministarstvo pojačati aktivnosti u narednoj godini što uključuje i pomoć malim i srednjim preduzećima u pokrajini. Nakon Kosovske Mitrovice potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić posetiće i Gračanicu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017