Vesti

Za poboljšanje infrastrukture u opštini Štrpce, 400 miliona dinara

“Najveći uspeh Ministarstva za Kosovo i Metohiju i Koordinacionog centra je taj što smo posle devet godina, uspeli da uspostavimo naše organe opštinske vlasti i to što svi radnici ovih institucija žive i rade na KiM, zajedno sa svojim porodicama”, naveo je u uvodnom obraćanju okupljenim građanima Štrpca, šef Koordinacionog centra, Zvonko Stević. Meštani Sirinićke župe su pred delegacijom izneli mnoštvo problema sa kojima se suočavaju kao što su problem nelegalne gradnje u Vikend zoni, nezaposlenost, problem sa radnicima koji su radili u UNMIK-ovoj opštini, funkcionisanje Nacionalnog parka, problem sa obdaništem koje je sagrađeno pre godinu dana, a od šefa Koordinacionog centra dobili su uveravanja da ce se većina tih problema rešiti u najskorije vreme. Za opštinu Štrpce će u narednih godinu dana za razvoj infrastrukture i privrede biti izdvojeno oko 400 miliona dinara, rekao je Stević. “ Pre svega novac će biti iskorišten za rešavanje nagomilanih infrastrukturalnih problema, puteva, kanalizacije”, napomenuo je Stević, dodajući da će i ove godine, Ministarstvo za KIM, UNMIK administraciji ponuditi rešavanje problema snabdevanja električnom energijom za Srbe i Nealbance. Posle jučerašnjeg obilaska Metohije, delegacija Ministarstva za KiM i Koordinacionog centra nastavila je posetu opštini Uroševac, gde su obišli povratničko selo Talinovac.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017