Vesti

Incident u Goraždevcu prilikom posete Zvonka Stevića

Prilikom posete šefa Koordinacionog centra Zvonka Stevića Goraždevcu izbio je incident kada radnici lokalne samouprave, po nalogu bivšeg koordinatora Radojka Dunića nisu dozvolili meštanima da prisustvuju skupu. Predsednik Koordinacionog centra je sastanak potom održao u Sali Doma kulture. Predstavnici DS i SPS-a su postavili pitanje legitimiteta opštine Peć, jer tu nisu ispoštovani zakoni o lokalnoj samoupravi. Stević smatra da problemi u lokalnoj samoupravi postoje, jer su tek posle osam godina organizovani lokalni izbori. ”Sigurno je da u lokalnoj samoupravi postoje problemi, pa i ti stranački, ali s obzirom da su ti izbori sprovedeni na osnovu skupštinske odluke države Srbije, svi ti ljudi moraju da ih poštuju, kao i zakon o teritorijalnoj organizaciji. Tamo gde to ne bude poštovano, preduzimaće se privremene mere”, kazao je Stević. On je u izjavi za KOSMA dnevnik, rekao da je cilj posete metohijskom mestima da država pomogne svima koji tu trenutno žive. “Ja razumem nezadovoljstvo i negodovanje ljudi, jer su se u proteklom periodu događale mnoge nepravilnosti i zloupotrebe i zato je narod i gnevan. Cilj ove posete je da vidimo kakva je situacija na licu mesta. Čuli smo koji su to problemi, a želimo da zajedno sa Ministarstvom i Vladom Srbije dođemo do strategije za opstanak i povratak srpskog naroda. Deo problema koji život znače mogli su odavno da se reše. Mora ovom narodu da se obezbede minimalni uslovi za život na ovim prostorima, kako bi mogli da opstanu, a to je u oblasti infrastrukture, obrazovanja, zdravstva, i naravno gorući problem - zapošljavanje mladih. Takodje, problemi su i odlazak mladih sa Kosova i prodaja srpskih imanja”, rekao je Stević. Nakon Goraždevca, predsednik Koordinacionog centra je posetio i Veliku Hoču.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017