Vesti

Z. Stević: Država će učiniti sve da reši problem nezaposlenosti na KiM

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Zvonimir Stević izjavio je danas da će država učiniti sve kako bi zadržala mlade ljude koji žive u Metohiji, a kojima je najveći problem nemogućnost zaposlenja. Stević je naglasio da je najveći problem Srba u Metohiji zapošljavanje mladih, ali da će Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i Koordinacioni centar do kraja godine izvršiti raspodelu 200 miliona dinara kredita, čija će kamata biti jedan odsto uz jednu godinu grejs perioda. Stević koji je sa saradnicima danas obišao Drsnik, Osojane, manastir Visoke Dečane, kao i Srbe u Peći i Goraždevcu, naglasio je da se oni dosta hrabro drže, ali da i dalje imaju mnoštvo problema, koji godinama nisu rešavani. “Cilj moje posete sa saradnicima je da sagledamo stanje, kako bi Ministarstvo i Koordinacioni centar u predlaganju mera i preduzimanju aktivnosti, učinili maksimum, a u granicama svojih finansijskih mogućnosti ne bi li život Srba na citavom Kosovu i Metohiji, učinili makar malo lakšim", rekao je Stević. Pre nekoliko dana u Gračanicu je iz Beograda preseljeno sedište Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, a tada je poručeno da je otvaranje ove institucije na centralnom Kosovu poruka Srbima sa KiM, da država vodi računa o njima. Stević danas obilazi i Srbe u Orahovcu i Velikoj Hoči, a večeras će biti na Brezovici, gde bi sutra trebalo da se susretne sa predstavnicima opštine Štrpce.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017