Vesti

Švajcarske vlasti odbile da Naim Malja bude ambasador Kosova u Bernu

Švajcarske vlasti odbile su da Naim Malja bude ambasador Kosova u Bernu, zato što poseduje krivični dosije, navode izvori ministarstva inostranih poslova Švajcarske. Švajcarska ne prihvata nominaciju Naima Malje kao vršioca dužnosti ambasadora Kosova u Bernu nakon provere policijskog dosijea rekli su izvori ministarstva inostranih poslova ove zemlje, pišu prištinski mediji. Dodaje se da Švajcarska ne može da pruži diplomatski imunitet Malji kao što to radi sa drugim diplomatskim predstavništvima u Bernu. Međutim, Naim Malja tvrdi da je iznenađen ovim optužbama. “Ja ne znam ništa po ovom pitanju” rekao je on. Naim Malja je bio politički aktivista u Švajcarskoj u vreme konflikta na Kosovu I Metohiji 1998-1999. Švajcarska policija sumnja da je Malja bio umešan u afere o ucenama, a zarad ličnog finansijskog profita.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017