Vesti

Predstavnici Skupštine Kosova zadovoljni situacijom u SO Štrpce

Parlamentarna delegacija Skupštine Kosova sastala se danas u Štpcu sa predstavnicima opštine i gradonačelnikom Stankom Jakovljevićem sa kojima je razgovarala o trenutnoj situaciji u toj multietničkoj opštini. Nakon sastanka u zgradi opštine, predsednik skupštinskog odbora za unutrašnje poslove i bezbednost Rustem Mustafa rekao je da je delegacija danas došla u Štrpce jer je dobila saznanja da tamo ima nekih problema. Međutim, on je kazao da ih je gradolnačelnik Stanko Jakovljević uveravio da se situacija iz dana u dan normalizuje i da legalna opština ima sve veća ovlašćenja. Mustafa je izrazio zadovoljstvo stanjem u opštini, kao i time što, kako je rekao, gradonacelnik iz srpske zajednice prihvata realnu siutuaciju. Delegacija je nakon sastanka obišla i vikend zonu u kojoj je i dalje prisustan problem divlje gradnje.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017