Vesti

Pozorište ''Dečija čarolija'' gostovalo u Čaglavici

U Domu kulture u Čaglavici sinoć je, po prvi put, gostovalo lutkarsko pozorište ''Dečija čarolija'' iz Prokuplja. Četvoročlana glumačka ekipa izvela je predstavu ''Dečiji čarobni svet'' pred nekoliko desetina mališana iz ovog sela. Jedan od glumaca, Ljuba Blagojević, kazao je za KIM radio da mu je drago što može da usreći decu koja nemaju nikakav vid zabave. ''Ovo nije klasična predstava. Ovde imamo puno scena u kojima deca učestvuju u predstavi. Naši glumci zabavljaju publiku tako što ostvaruju direktan kontakt sa njima. U pitanju je lutkarsko pozorište. Inače, mi smo gostovali i u Makedoniji, Bugarskoj, Hrvatskoj Republici Srpskoj'', kazao je Blagojević i dodao da bi ponovo želeo da dođe u Čaglavicu. Mališani su bili oduševljeni što im se ukazala jedna od retkih prilika da vide pozorišnu predstavu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017