Vesti

R. Riv: EULEKS na celoj teritoriji Kosova

Kada EULEKS postane operativan naša namera je da se rasporedimo širom Kosova kako u sredinama naseljenim manjinskim stanovništvom tako i u sredinama koje su naseljene većinskim stanovništom kazao je za KIM radio šef ekipe Evropske unije za planiranje na Kosovu Roj Riv. ’To je tehnička misija koja donosi vladavinu prava svim zajednicama na Kosovu. Bilo bi pogrešno da se skoncentrišemo samo na neke sredine, a ne i na sve. Zato kada postanemo operativni namera je da se rasporedimo širom zemlje. Dok se to ne dogodi mi razgovaramo sa UNMIK-om o načinu kako da povećamo svoj broj. U nekim ćemo se sredinama rasporediti pre nego u ostalim ali na kraju, kada budemo spremni, rasporedićemo se na celom Kosovu’’, kazao je Roj Riv. Šef ekipe Evropske unije za planiranje na Kosovu je kazao da je namera da se EULEKS rasporedi i na sever Kosova. ’Stalno smo u kontaktu, Beograd - Brisel - Njujork i sa ljudima na terenu, pokušavajući da objasnimo šta EULEKS donosi severu Kosova. Nadamo se da ćemo postići dogovor da se i tamo rasporedimo ali naša namera je da to učinimo. ’’, kaže Riv. On dodaje da Beograd i Brisel razgovaraju o raspoređivanju misije EULEKS. ’Nadamo se da će članovi EULEKS - a biti pozvani da posete Beograd kako bi objasnili našu funkciju i ulogu. Nadamo se da ćemo naići na razumevanje Beograda u vezi rasporedjivanja misije EULEKS’’, kazao je šef ekipe Evropske unije za planiranje na Kosovu Roj Riv.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017