Vesti

R. Sulejmani: Želimo saradnju sa MUP-om Srbije u borbi protiv kriminala

Oficiri KPS policije na Kosovu danas su pozvali pripadnike MUP-a Srbije na saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala i sprečavanja širenja regionalne mreže krijumčarenja oružja i trgovine ljudima. General -major KPS-a, Rahman Sulejmani, rekao je KIM radiju da bi ta saradnja doprinela boljem životu svih u regionu. „Ostavimo političarima politiku a saradnja policije je preduslov uspeha jer kriminalci ne počinju sa Kosovom i tu ne završavaju to je široka mreža i ta mreža ne poznaje nacionalnost“, rekao je Sulejmani. Na konferenciji za novinare pripadnici KPS-a su istakli da je otkrivena kriminalna grupa koja se već duže vreme bavila švercom oružja iz Albanije na Kosovo. Oružje nije bilo švercovano samo u jenom pravcu već je trgovinska razmena vršena obostrano. S tim u vezi uhapšeno je ukupno 12 Albanaca i to sedam sa Kosova i pet iz Albanije potvrdio je Sulejmani. On smatra da rekonfiguracijom UNMIK-a neće biti pogoršana bezbednost i da će dolazeća misija biti uspešnija od UNMIK-a. „Misija UNMIK-a je bila ovde na osnovu Rezolucije 1244 i ona je stvorila našu policiju i ta misija je imala dominantnost u svemu ali nezavisnost je stvar koja menja sve. Tu je Vlada koja preuzima većinu odluka. Misija EULEX dolazi na poziv Vlade Kosova i to govori mnogo toga. “ Sulejmani, koji je i pomoćnik policijskog komesara, pozvao je srpske pripadnike KPS da se vrate na posao i pomognu u suzbijanju kriminala. On je rekao da će otvaranje podstanica u srpskim sredinama olakšati posao srpskim policajcima i smanjiti politički pritisak koji se na njih vrši od proglašenja nezavisnosti Kosova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017