Vesti

Momčilo Trajković: Kosovo, nemoguća misija

Sinoć je u Šilovu održana promocija knjige “Kosovo, nemoguća misija”, autora Momčila Trajkovića. Promocija je počela stihovima iz pesme “Izgon”, Milana Komnenića, koje je pročitao Trajković. “Nekima će se ova knjiga učiniti pretencioznom i neka… Ona je u neku ruku odgovor na zaborav koji je za Srbe karakterističan. A možda i na malicioznost i nekorektnost svih onih samozvanih tumača mog ljudskog i političkog angažmana, koji traje više od dve decenije i u kome sam, kao akter bio u epicentru političkih događanja, pa otuda snosim i deo lične odgovornosti”, piše u knjizi “Kosovo, nemoguća misija”, koja je svojevrsna hronologija politickog delovanja Momčila Trajkovića. “Na Kosovu su u sukobu dve filozofije, jedna albanska filozofija koja se zasniva na teritoriji, jer kad se osvoji teritorija zna se čija je vlast, i srpska koja se ogleda u vlasti. U sudaru te dve filozofije, neminovno će biti poražena naša filozofija. I danas, oni koji su poslati da rešavaju problem, ne vide gde rešavaju te probleme, već rešavaju sopstvene pozicije i sopstvena pitanja. Na taj način banalizuju čitavu bitku, jer prošlo je ogromno vreme, a vreme je ključni faktor”, jedan je od citata koji je Momčilo Trajković pročitao na sinoćnjoj promociji u Šilovu. Promociji su prisustvovali književni stvaraoci iz Kosovskog Pomoravlja, a izlaganje autora propraćeno je sa velikim emocijama.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017