Vesti

Boce sa kiseonkom stigle u KBC Gračanica

Boce sa kiseonikom namenjene KBC Gračanica stigle su u ovu ustanovu oko 18 časova. Direktor Kliničko-bolničkog centra Gračanica Stojan Sekulić kazao je za KIM radio da su boce sa kiseonikom dostavljene oko 18 časova. Sekulić kaže da se i na ovaj način, zadržavanjem lekova, vrši pritisak na Srbe da priznaju Kosovo kao nezavisnu državu. ’Napori Ministarstva zdravlja, Ministarstva za Kosovo i Metohiju i Koordinacionog centra kao i podrška medija su urodili plodom. Boce sa kiseonikom sa terminala carine u K. Mitrovici stigle su u KBC Gračanica’’, kazao je direktor Kliničko-bolničkog centra Gračanica Stojan Sekulić. Portparol UNMIK carine Adriatik Staviljeci kazao je za KIM radio da su boce sa kiseonikom sa terminala carine puštene oko 15 časova. On je dodao da je razlog zadržavanja, ovog puta boca sa kiseonikom, nedostatak dokumentacije. Inače, boce sa kiseonikom od petka se nalaze na cariskom terminalu u južnom delu Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017