Vesti

Gračanica: Ministar Bogdanović otvorio zgradu predstavništva Koordinacionog centra

Ministar za Kosovo i Metohiju, Goran Bogdanović, kazao je danas u Gračanici, nakon otvaranja zgrade Koordinacionog centra, da je to dokaz da se Srbija nikada neće odreći Kosova i Metohije. „Vlada Srbije je i dalje rešena da ulaže na Kosovo i Metohiju i moje današnje prisustvo u Gračanici je poruka i Vlade i predsednika da se Srbija nikada neće odreći svoje svete zemlje“, rekao je Bogdanović. On je naglasio da se najveća borba za očuvanje Kosova i Metohije vodi u SB UN-a. Ministar je najavio otvaranje kancelarija Koordinacionog centra u svim delovima Kosova gde većinu čine Srbi. ”Nastavljamo borbu za ekonomsko jačanje srpske zajednice na Kosovu i Metohiji i imamo nameru da u toku ove godine neka podsticajna sredstva dodelimo Srbima na Kosovu i širimo mrežu ministarstva na celoj teritoriji pokrajine”, naglasio je ministar. Po rečima predsednika Koordinacionog centra, Zvonimira Stevića, koji je zajedno sa ministrom Bogdanovićem otvorio kancelariju Koordinacionog centra, aktivno se radi na poboljšanju socijalnog statusa svih na Kosovu a naročito onih koji su posle proglašenja nezavisnosti napustili posao u kosovskim institucijama. Predsednik Koordinacionog centra je naveo da je osnovni cilj novootvorene kancelarije borba za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. “Koordinacioni centar će učestvovati u rešavanju nagomilanih problema pre svega u oblasti infrastrukture, obrazovanja, zdravstva kao i izradi socijalne karte i do kraja godine doći će do izmene uredbe o isplati plata zaposlenima u državnim institucijama na Kosovu. Ovih dana dogovorili smo završetak izgradnje 70 kuća za reseljene u Novom Badovcu, rešavanje pitanja vodosnabdevanja za meštane Sušice i Novog Badovca kao i završetak obdaništa u Ranilugu”. On je naglasio da je Vlada Srbije izdvojila 200 miliona dinara za razvoj malih i srednjih preduzeća na Kosovu i Metohiji do kraja ove godine. Planirano je da ministar Bogdanovic danas poseti i Kosovsko Pomoravlje gde će u Kuscu razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017