Vesti

Ministar Goran Bogdanović sutra u Gračanici i Kuscu

Ministar za Kosovo i Metohiju u Vladi Republike Srbije, Goran Bogdanović, posetiće sutra Gračanicu i Kusce. Ministar Bogdanović će zajedno sa predsednikom Koordinacionog Centra, Zvonkom Stevićem, u Gračanici u 11 sati otvoriti zgradu Koordinacionog Centra a potom će u 14 sati u Kuscu o problemima tamošnjih meštana razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave. Predsednik SO Gnjilane, Milorad Todorović, izjavio je Klokot radiju da sutrašnja poseta ministra Bogdanovića Srbima u Kosovskom Pomoravlju treba da bude znak za kontinuitet u primeni već usvojene državne politike u nadležnim državnim organima. “Očekujem da ministarstvo i ministar za Kosovo i Metohiju izraze stav podrške prema novoosnovanim lokalnim samoupravama. Specifična pitanja koja ćemo pokrenuti biće i vraćanje izvornih prihoda SO Gnjilane, Kosovska Kamenica, Novo Brdo i Kosovska Vitina a porazgovaraćemo i o tome šta Ministarsvo za KiM može da preduzme povodom, vrlo zabrinjavajućeg problema, iseljavanja čitavih srpskih porodica sa decom iz Kosovskog Pomoravlja i da vidimo da li je ministarstvo spremno da odreaguje kod stranih diplomatskih predstavništava“, rekao je Todorović. Ministar Bogdanović će, prema najavama, sutra u Kuscu razgovarati i sa srpskim pripadnicima KPS-a koji su nakon proglašenja nezavisnosti Kosova napustili službu. Major KPS-a, Stojadin Notković, je Klokot radiju rekao da će pripadnici KPS-a srpske nacionalnosti sutra od ministra tražiti ispunjenje već ranije poznatih zahteva a to je da se vrate u službu ali pod komandom UNMIK-a i da rad nastave u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji. „Tražićemo i otvaranje podstanica u određenim zonama odgovornosti“, rekao je Notković.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017