Vesti

KBC Gračanica: Vozilo sa bocama kiseonika zadržano na carinskom terminalu u K. Mitrovici

U Kliničko-bolničkom centru u Gračanici rezerve kiseonika su na minimalnom nivou i čuvaju se za najhitnije slučajeve. Vozilo sa 10 boca kiseonika namenjenih tom centru je od petka zadržano na carinskom terminalu u južnom delu Kosovske Mitrovice, pod izgovorom da je potrebna dozvola za uvoz strane robe, potvrdio je KIM radiju direktor KBC-a Stojan Sekulić. On je rekao da je kiseonik potreban za operacije dece, hroničnih bolesnika, da je postojeći pri kraju i da ga čuvaju za najhitnije slučajeve. „Osim toga što su uzeli kiseonik uzeli su nam i boce, a male rezerve kiseonika čuvamo za najhitnije slučajeve“, rekao je Sekulić. Sekulić dodaje da je o ovom problemu obavešteno Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju. „Pokrenute su sve inicijative, maksimalno se razgovora o tome. Ministarstvo zdravlja pokušava da preko svetske zdravstvene organizacije taj problem reši. Bila su neka obećanja od svetske zdravstvene organizacije, međutim, još uvek nije došlo do realizacije tog problema“, naglasio je Sekulić.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017