Vesti

Ranđel Nojkić: Da li Srbi znaju šta hoće?

Predsednik pokrajinskog odbora SPO-a Ranđel Nojkić, reagujući na izjavu Pitera Fejta da Srbi trebaju imati određeni stepen autonomije, kazao je za KIM radio da je specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu svestan da Srbi neće prihvatiti ovaj predlog. “Umesto da smo mi pokrenuli inicijativu u rešavanju određenih problema, postavlja ih sada šef Međunarodne civilne kancelarije. On je svestan da se to neće prihvatiti, ali je i svestan da će u nekoj daljoj buducnosti, kada se bude razgovaralo o autonomiji, on izaći sa pričom: Pa evo, mi smo vam nudili, ali vi niste hteli, šta sad hoćete? Uvek se postavlja isto pitanje: Da li Srbi znaju šta hoće?”, rekao je Nojkić. On dodaje da će se i onim predstavnicima međunarodne zajednice koji su na strani Republike Srbije i vlasti u Beogradu i koji brane legitimno pravo Srbije, postavljati isto pitanje. “I njihova oštrica se otupljuje tako što im se kaže da se Srbima opet nešto nudi, ali oni opet neće to da prihvate. Mi moramo da imamo inicijativu, a ne da nam se ona nameće”, zaključuje Nojkić. Šef Međunarodne civilne kancelarije i specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu Piter Fejt, izjavio je da bi plan koji se na Kosovu primenjuje vodio ka jednom stepenu autonomije kosovskih Srba, istakavši da vlasti u Prištini predano rade na ostvarivanju prava srpske zajednice, ali da treba da urade još više toga.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017