Vesti

Vidanje: Imovina povratnika na meti lopova

Imovina Ranka Kostića iz Vidanja je već nekoliko dana u nazad na meti lopova. Najpre mu je ukraden agregat za struju i freza, a sada i dva bika i krava. Kostić kaže da je posle čestih napada lopova na njegovu imovinu poslednjih noći dežurao, tako da ih je prilikom poslednje krađe primetio i upotrebio lovačku pušku. “Čuo sam lavež pasa, uzeo sam lovačku pušku, za koju inače imam dozvolu i ispalio dva upozoravajuća metka u vazduh. Nakon desetak minuta psi su se smirili jer su lopovi verovatno otišli, ja sam i dalje ostao budan, a ujutru sam opet otišao u policiju i sve to prijavio. ” Kostić kaže da je u policiji naišao na nezainteresovanost za njegov slučaj i neljubaznost. “Kada su čuli da sam upotrebio pušku, oni su se prema meni ponašali kao da sam ja kriva za nešto, govorili su mi “Pucao si, a šta da si nekog ubio, kako si smeo da pucaš…”. Rekao sam im da sam pucao u vis, da ja živim od tih krava i bikova koje držim i da nisam imao drugog izbora. ” Kostic je dodao da mu je lovačka puška i municija za nju nakon toga oduzeta i da su mu najavili pokretanje postupka protiv njega kod sudije za prekršaje. “Pa šta sam ja to uradio, kakav sam red i mir narušio lovačkom puškom, kad se ovde svakog časa ispaljuju rafali…” Kostić koji je i predstavnik povratnika kaže da je prisustvo KPS-a samo formalno i da im oni ne pružaju nikakvu zaštitu. U Vidanju trenutno ima oko 30 srpskih porodica.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017