Vesti

S. Linholm: Pripremamo novu tabelu za rekonfigurisanu misiju UNMIK-a.

Centralno predstavništvo UNMIK-a u Prištini gotovo je u potpunosti ispražnjeno. Iako je još uvek nejasno ko će se useliti u kancelarije UNMIK-a i ko će voditi njihove poslove zgrada je gotovo prazna a sva imovina UNMIK-a je iseljena. Konferncija za novinare u Prištini je danas trajala par minuta a u ulozi portparola UNMIK-a pojavio se Sven Linholm koji je novinarima samo kratko izjavio da se ubrzano nastavlja proces rekonfiguracije UNMIK-a i da drugih novosti nema. „ Odeljenje za obuku stručnog kadra se iselilo. Na administrativnom nivou sada pripremamo novu tabelu za rekonfigurisanu novu misiju UNMIK-a. Poznato je da će ta misija biti za 70% manja od dosadašnje. Taj proces rekonfiguracije je u toku“, rekao je Linholm. Prema ranijem dogovoru konferncijama više ne prisustvuju ni predstavnici KPS policije a nema ni predstavnike EU. Linholm je napomenuo da odgovor na to pitanje treba usmeriti na EULEX koji je za to zadužen a nikako UNMIK-u. Na konferenciji za novinare u Prištini zabeležen je danas najmanji broj novinarskih ekipa od kako je pre pet godina UNMIK počeo redovno obraćanje novinarima svake srede.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017