Vesti

Priština: Holbruk insistira na daljim priznanjima nezavisnosti

Kosovsku nezavisnost je do sada priznalo 46 zemalja uprkos tome što Rusija vodi žestoku kampanju protiv toga i što pokušava da zaustavi buduća priznanja, rekao je danas u Prištini bivši američki izaslanik za Balkan, Ričard Holbruk. “To je žalosno i nije pravedno. Uprkos činjenici da Rusija hoće da uporedi vašu situaciju sa Južnom Osetijom i Abhazijom ne postoje slinčosti. Ovde je došlo do međunarodnog angažovanja i vi ste bili pod mandatom UN-a a oni su jednostavno anektirali deo susedne zemlje”, izjavio je poznati „buldožer“ diplomatije, Ričard Holbruk. On je pozvao rukovodstva Makedonije i Crne Gore da priznaju nezavisnost Kosova. “Kako vreme prolazi još mnogo zemalja će priznati Kosovo. Najvaznije je da se skoncentrišemo na vaša dva najbliža suseda koji vas još nisu priznali a ja se nadam da će oni to uskoro učiniti”. Holbruk je u Prištini, nakon sastanka sa Hašimom Tačijem, pozvao Brisel da ne dozvoli integracije Srbije u Evropsku uniju dok ne prizna Kosovo kao nezavisnu državu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017