Vesti

"Niste sami", porucili deci u Metohiji Vlade Divac i Dragan Tarlać

Proslavljeni srpski košarkaši Vlade Divac i Dragan Tarlać obišli su danas srpska sela u Metohiji i najmlađima uručili poklone. Dragan Tarlać je već duže vreme uključen u akcije pomoci deci na Kosovu i Metohiji. Kaže da su osmesi na licu dece koja žive u enklavama za njega uvek posebno zadovoljstvo. “Svaka od akcija i svaki dolazak na Kosovo za nas predstavlja radost, iz razloga što dolazimo među ljude koji u vrlo teškim uslovima opstaju i ostaju i pokazuju veliku želju da ovde i ostanu. Ono što zatičemo u enklavama je vrlo surov i težak život koji mi pokušavamo da im olakšamo. ” Tarlać dodaje da je njihov cilj da se u akciju pomoći uključi što veći broj poznatih ličnosti, zbog čega je danas doveo i Divca, koji je takođe poznat po nizu dobrotvornih akcija za raseljene sa Kosova i Metohije. O svom današnjem dolasku kaže da je i to jedan od načina da se ljudima koji ovde žive pokaže da nisu zaboravljeni. “Drago mi je da sam danas ovde da na ovaj način pokažemo ljudima da nisu zaboravljeni. Lepo je biti ovde, lepo je videti ovu nasmejanu decu, ali su uslovi u kojima oni žive teški. ” Vladika lipljanski Teodosije je kazao da je sve što su uradili za narod u Metohiji jako važno, ali da je ipak njihov dolazak najvažniji. “Najviše znači to što su oni danas došli ovde i što su zajedno sa njima, što su im posvetili svoje vreme, svoju pažnju. To je poruka da ovi ljudi koji su ovde opstali nisu sami, drugi misle na njih, ” kazao je vladika. Uz pomoć donacija i uz saradnju SPC međunarodna pravoslavna humanitarna organizacija IOCC je nabavila opremu za vrtić u selu Banje, renovirala školu u Goraždevcu, nabavila novu opremu za školu u Velikoj Hoči i obezbedila novčanu pomoć za školu u Suvom Grlu. U njihovoj organizaciji Tarlać i Divac su danas obišli sela Banje, Osojane i Goraždevac i manastire Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane. A sutra će obići Veliku Hoču i Orahovac, Bogorodicu Ljevišku i crkvu Svetog Đorđa u Prizrenu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017