Vesti

Imovina M. Janković iz Peći prodata bez njenog znanja

Opštinski sud u Peći već tri godine ništa nije uradio po pitanju tužbe osamdesetpetogodišnje Milice Janković čija je zemlja prodata uz falsifikovana dokumenta. Zemljišni posed, čiji je vlasnik Jankovićeva, prodat je bez njenog znanja 2005. godine, transakcija je registrovana od strane UNMIK-a i overena je u Opštinskom sudu u Peći, a promena je uneta i u Katastarske knjige. Milica je ubrzo nakon toga prijavila slučaj i opštinskom sudu podnela tužbu. Tri godine nakon toga spor je i dalje na početku, sud od tada nije uradio ništa po tom pitanju, zbog čega se Jankovićeva i žalila UNMIK-u. Prvo pojavljivanje strana u sporu bi trebalo da se održi 10. septembra.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017