Vesti

Jedan SMS za jedan obrok gladnima na Kosovu i Metohiji

Za minulih šest meseci u akciji koju je pokrenula Eparhija raško-prizrenska “Jedan SMS za jedan obrok gladnima na Kosovu i Metohiji” prikupljeno je ukupno oko tri miliona dinara. U ovu humanitarnu akciju, uključili su se pored Telekoma Srbije i moblini operateri Vip i Telenor tako da svi građani preko svojih mobilnih telefona slanjem SMS na broj 1033 mogu pomoći najsiromašnijima u pokrajini. Kako je saopšteno iz Eparhije raško-przrenske novčana sredstva za najsiromašnije na Kosovu prikupljena su najviše zahvaljujući uključivanju u kampanju pojedinih velikih televizijskih stanica poput RTS, Pink i dr. “Za šest meseci akcije uz novčane uplate, preko žiro računa od strane građana, preduzeća i pojedinih sindikata prikupljeno je oko tri miliona dinara, što je trećina godišnjih potreba narodnih kuhinja u pokrajini”, ističe se u saopštenju Eparhije raško-prizrenske. Ova sredstva će biti iskorišćena za kupovinu hrane za postojeće kuhinje na Kosovu i za opštinu Kosovska Vitina u kojoj bi od septembra trebalo da se hrani 100 najsiromašnijih žitelja ove opštine na istoku Kosova. Kako je saopšteno iz Eparhije želja je da se ovom humanitarnom akcijom prikupe sredstva za višegodišnji rad narodnih kuhinja, a procene su da će se u kuhinjama u Novom Brdu, Kamenici i Vitini, gde se hrani oko 800 najsiromašnjih godišnje biti potrebno deset miliona dinara. Eparhija raško-prizrenska zahvalila se dosadašnjim dobrotvorima i pozvala ostale ljude dobre volje da pomognu najsiromašnijim slanjem SMS na broj 1033 ili na žiro račun Eparhije 360-0012622700003-39, Kosovsko-Metohijska banka, sa naznakom za Narodne kuhinje.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017