Vesti

V. Eljšani: Policija više ne učestvuje na redovnoj konferenciji za novinare.

Portparol KPS policije Veton Eljsani najvio je da predstavnici KPS-a ubuduće neće učestvovati na zajedničkim pres konferencijama koje su organizovane svake srede zajedno sa predstavnicima međunarodne zajednice već će, kao služba za bezbednost, samostalno organizovati konferencije za novinare. On je novinarima u Prištini rekao da za tim više nema potrebe i da će mediji kao i do sada redovno dobijati iz policije informacije o stanju na terenu. “ Kao služba imaćemo, najverovatnije jednom nedeljno konferencije za novinare. Ovde na ovom mestu gde sam sedeo svake srede zajedno sa predstavnicima međunarodne zajednice ubuduće će sedeti neko drugi”. Eljšani nije mogao da kaže da li će njegovo mesto na sledećoj konferenciji za novinare popuniti predstavnici EULEX-a.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017