Vesti

Laplje Selo: Hašim Tači i ministar Boban Stanković položili kamen temeljac za izgradnju 60 stanova

Kamen temeljac za izgradnju 60 stanova za 60 raseljenih porodica sa prostora Kosova i Metohije, čija je vrednost 2 miliona evra, svečano je položen danas u Lapljem Selu, u opštini Priština. Polaganje kamena temeljca obavili su premijer Kosova Hašim Tači i ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Boban Stanković, u prisustvu ostalih gostiju. Svečanim činom polaganja kamena temeljca obeležen je početak radova. Premijer Kosova Hašim Tači izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje ovom projektu. “Ovo je jasna poruka da svi mi izgrađujemo Kosovo. Kosovo je zajedničko i svi ćemo imati dobru perspektivu u njemu”, kaže premijer i poručuje svima onima koji žele da se vrate da su dobrodošli u novom Kosovu, jer je ono sigurno i ima dobru budućnost. Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Boban Stanković rekao je da ovaj čin predstavlja deo jednog velikog projekta čiji je cilj da svaki pripadnik srpske zajednice koji želi ima pravo da nastavi život na svojim ognjištima. “Raseljeni Srbi već devet godina čekaju da se vrate na Kosovo. Zato neka ovaj kamen temeljac bude simbol i dokaz da od sada neće biti tako i da oni koji predstavljaju kosovske Srbe neće samo obećavati već i ispunjavati svoje obaveze”, kaže ministar i dodaje da je vraćanje Srba na Kosovu pre svega obaveza koju ima prema sebi i svom narodu. Ministar Stanković je naglasio da Srbi ne žele samo kuće i stanove, već žele da rade, stvaraju i učestvuju u izgradnji svoje budućnosti na Kosovu. Vlada Kosova je preko Ministarstva za povratak izdvojila sredstva iz budžeta za realizaciju ovih radova. Početak radova predviđen je za 15. septembar dok će projekat biti realizovan u nekih 4-5 meseci. Takođe, postoje kriterijumimi po kojima će raseljeni dobijati ove stanove a komisiju će sačinjavati članovi vlade, ministarstva, razni međunarodni činioci kao i lideri sela gde će se povratnici vraćati.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017