Vesti

Gora: U OŠ. u Dragašu zabranjen rad po nastavnom planu R. Srbije

Profesori i učenici na Gori koji su prihvatili plan i program kosovskog ministarstva prosvete obavljaju nastavu redovno, dok je nastavnicima i učenicima koji traže da se školuju po planu i programu Republike Srbije, ulaz u većini škola zabranjen. Deci u opštini Gora koja žele da nastavu pohađaju po planu i programu Republike Srbije danas nije omogućeno da započnu novu školsku godinu u osnovnoj školi u Dragašu, saznaje KIM radio. Roditelji su se jutros sa svojm decom pojavili ispred škole ali im je direktor saopštio da ne mogu ući u školu ukoliko žele da uče po planu i programu Republike Srbije, pošto, po njegovim rečima, u ovoj školi važe zakoni Kosova. Prema saznanjima KIM radija postoje indicije da predstavnici Kosovskog MONT-a sutra spreče decu iz sela Mlike u Opštini Dragaš da uđu u prostorije srednje Ekonomske škole i nastave danas započetu školsku godinu po zakonima Republike Srbije. Učenici i profesori na Gori koji žele da se školuju po planu i programu Republike Srbije i na početku prošle školske godine bili su suočeni sa istim problemom. Iako su se za pomoć u rešavanju problema obraćali i predstavnicima međunarodne zajednice i Vlade Srbije do danas ovaj spor nije rešen.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017