Vesti

M. Trajković: Postoje indicije da UNMIK rasprodaje imovinu M. D. D. “Ratara”

Poljoprivrednom dobru “Ratar” iz Lapljeg sela uzurpirano je na desetine hektara plodnih oranica na Kosovu a falsifikovanje dokumenata na osnovu kojih se privatizuje i prodaje imanje “Ratara” je naveci problem sa kojim se radnici i rukovodstvo firme suočavaju. Direktor M. D. D. “Ratar” iz Lapljeg Sela Momčilo Trajković predstavio je danas novinarima kopiju falsifikovane dokumentacije koja svedoči da se kuporodajni ugovori već duže vreme obavljaju na osnovu lažnih potpisa u šta su, kako je rekao, uključeni centri moći u saradnji sa mafijaškim krugovima. On je za zloupotrebu društvene imovine optužio i UNMIK. “Postoje indicije da je UNMIK, tj. njegov Cetvrti Stub, prodao u ime “Ratara” pre deset dana 123, 5 hektra imanja privatnom licu iz Gnjilana. Uspeli smo da zaustavimo da se ta prodata imovina prenese u katastar. Takođe, imam pouzdane informacije da će to učiniti sa još 100 hektara u toku sutrašnjeg dana”, rekao je Trajković. On napominje da je jutros posetio javnog tužioca koga je obavestio o ovim saznanjima. Najveći problem rukovodstvu “Ratara” koje je do 1999. godine radilo kao deo “PIK-a” iz Kosova Polja, koje su uzurpirali Albanci, je dokazivanje pravnog vlasništva nad imovinom. “Niko ne interveniše, zato što nikoga ne interesuje društvena imovina. I najvažnija stvar sada je privatizacija firme. Ja sam do sada uspeo da sačuvam firmu od privatizacije jer imam dokaz da smo mi Akcionarsko društvo”. On je odbacio kao neosnovane kritike da je umešan u vraćanje zemlje seljacima po rodbinskim i prijateljskim vezama. Mehanizacija kojom je “Ratar” raspolagao je rasprodata zbog zastarelosti a država ne pokazuje brigu da sačuva, po rečima Trajkovića, jedinu društvenu firmu koja aktivno radi na centralnom Kosovu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017