Vesti

KPS apeluje na građane da se ne plaše i da daju informacije o ubistvu dece u Goraždevcu

Portparol kosovske policijske službe, Veton Eljšani rekao je za KIM radio da je povodom zločina u Goraždevcu, ubijanja dvoje i ranjavanja četvoro dece, sprovedena detaljna istraga, ali da se za počiniocima i dalje traga. “Mi smo odmah nakon ubistva otpočeli istragu, pretražili smo negde oko 100 kuća, ispitali smo više od 75 ljudi, konfiskovali sedam komada oružja, ali posle balističke provere, videlo se da to oružje nema veze sa ovim ubistvima. Mi i dan danas imamo tim UNMIK policajaca i KPS policije koji rade na ovom slučaju i ispituju ljude, ” kazao je Eljšani dodajući da je zadnji put ispitivanje osumnjičenih obavljeno u maju ove godine. Portparol KPS-a apeluje na građane koji znaju nešto više o ovom zločinu da se ne plaše i da daju informacije jer će, kao svedoci biti zaštićeni. “Svaki put mi apelujemo na građane, jer je najverovatnije neko nešto video. Tvrdimo da na ovaj slučaj nećemo zaboraviti, tražićemo i dalje”, naglašava Eljšani. Portparol KPS-a ne zna da li i dalje važi nagrada od milion evra koju je raspisao UNMIK za informacije o počiniocima ovog zločina. Eljšani je još jednom apelovao na sve one koji znaju nešto više o ubistvu dece na reci Bistrici, u Goraždevcu da se jave na telefon 038-550999 ili da pišu na info@kosovopolice. comOstale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017