Vesti

Srbima neće biti isključena struja zbog neplaćenih računa

Ministarka energetike i rudarstva Kosova Justina Široka Pulja izjavila je za KIM radio da u akciji potpunog isključenja struje, koja se na Kosovu sprovodi zbog neizmirenih dugovanja prema KEK-u, Srbima koji žive u enklavama neće biti isključivana struja sve dok se ne ispita socijalni status potrošača. „Mi smo zajedno sa KEK-om započeli akciju potpunog isključenja struje onim korisnicima koji nisu plaćali svoje račune, ali to za sad ne važi za Srbe. Planiramo da od septembra sa njima otpočnemo razgovore, ispitamo njihovu platežnu moć i dođemo do nekog rešenja koje će biti prihvatljivo za sve“, kazala je ministarka energetike. Justina Pulja Široka je istakla da je njena izjava, u kojoj se navodi da je Ministarstvo energetike i rudarstva donelo odluku da u srpskim enklavama zbog neizmirenih dugovanja stopira distribuciju struje, pogrešno interpretirana u javnosti. Ona je, ističući da i u enklavama žive građani Kosova, kazala da će od septembra započeti razgovore sa predstavnicima Srba radi pronalaženja rešenja oko plaćanja struje koje bi bilo prihvatljivo za sve. „Oni mogu šta hoće da kažu, ali ja sam rekla da su i ljudi koji žive u enklavama građani Kosova. Rekla sam da moramo da sednemo i da razgovaramo sa njima i da ćemo nakon toga videti koji je najbolji način da se reši pitanje struje. Za sada nemamo nikakav stav kada su isključenja struje u enklavama u pitanju. Stari režim restrikcija električne energije ostaje na snazi“, istakla je PulaOstale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017