Vesti

Zbog protesta rezervista na Merdaru u pripravnosti i KPS policija

Tridesetak pripadnika Specijalne jedinice KPS-a koji se nalaze se na administrativnom prelazu Merdare spremno da reaguje u slučaju da rezervisisti iz nekoliko gradova južne Srbije, koji su za danas najavili protest, pokušaju da pređu na kosovsku stranu, potvrdio je za KIM radio portparol KPS-a Veton Eljšni. “Trenutno nema tih ljudi. Čuli smo da će ratni veterani protestvovati u Kuršumliji pa da će doći do Merdara da pale sveće, a mozda će pokušati i da uđu na našu stranu“. Eljšani kaže da policija KPS strahuje da prilikom protesta ne dođe do ozbiljnijih sukoba između rezervista i kosovske policije kao na prelazu Mutivode krajem februara. Rezervisti iz nekoliko gradova sa juga Srbije najavili su za danas u 15 časova protest zbog neisplaćenih ratnih dnevnica od 1999. godine. “Čuli smo šta su najavili ali mi tamo imamo policiju za svaki slučaj. Vidimo i policajce sa srpske strane strane i ocekujemo da će sve proći mirno”, kazao je Eljšani. Na prelazu Merdare primetne su i snage KFOR-a čiji su vojnici josš oko podneva razvlačili bodljikavu žicu, a prisutine su mnogobrojne novinarske ekipe albanskih redakcija.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017