Vesti

Paroh gračanički o. Zoran: Ja sam proteran sa Kosova

Otac Zoran, paroh gračanički, već drugi dan zaredom štrajkuje glađu zbog odluke vladike Artemija da ga iz Gračanice premesti na službu u centralnu Srbiju. Otac Zoran kaže za KIM radio da mu je sekretar eparhije raško - prizrenske uručio pisanu odluku vladike Artemija da mora da ode sa Kosova i Metohije. ’Dolazio je sekretar i uručio mi je novu odluku vladike Artemije da ja moram da odem sa Kosova. Glavni motiv mog štrajka jeste da ja ostanem ovde, a ne da odem ali vladika je doneo definitvnu odluku da ja moram da idem sa Kosova’’ kaže paroh gračanički. Otac Zoran dodaje da je ’proteran’’ sa Kosova. ’Ja sam proteran sa Kosova. Ja sam čovek koji je rođen ovde i koji želi da živi na Kosovu ali zbog nečije nepromišljene odluke moram da idem odavde’’, kazao je otac Zoran. Otac Zoran Kovačević sa suprugom i troje dece već petu godinu živi u Gračanici gde i obavlja dužnost gračaničkog paroha. Sekretar eparhije raško-prizrenske otac Radoslav nije želeo da da daje nikakav komentar za medije.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017