Vesti

Gračanica: O. Zoran štrajkuje glađu zbog odluke vl. Artemija da ga premesti u N. Pazar

Paroh gračanički, otac Zoran Kovačević, započeo je jutros štrajk glađu zbog odluke vladike Artemija da ga iz Gračanice premesti na službu u Novi Pazar. On je o svojoj odluci, obavestio vladiku raško-prizrenskog Artemija. Otac Zoran u izjavi KIM radiju kaže da nije postojao nikakav razlog koji bi vladiku Artemija naveo na ovakvu odluku. „Ne postoje nikav razlog, nikakvih primedbi parohijana na moj rad nije bilo, tako da smo ovom odlukom eparhije ja i moja porodica veoma pogođeni“, rekao je otac Zoran. On kaže da ne može da zamisli odlazak sa Kosova i Metohije i ističe da je ovom odlukom posebno pogođena njegova porodica koja svoju budućnost ne vidi u novom Pazaru već na Kosovu i Metohiji gde je i do sada živela. Paroh gračanički Zoran rekao je KIM radiju da je sinoć još jednom tražio prijem kod vladike Artemija ali da vladika nije imao vremena da razgovara sa njim. „Odlučio sam da započnem štrajk glađu. Primenjivaću najstrožiji oblik posta i piću samo vodu. Nema razloga za moje premeštanje za Novi Pazar u to sam potpuno siguran“. U Eparhiji raško-prizrenskoj u Gračanici, međutim ne žele da komenatrišu slučaj oca Zorana Kovačevića. Otac Radoslav sekretar epahije rekao je jutros KIM radiju da prvi put čuje da je otac Zoran započeo štrajk glađu. „Na sastanku sam i nemam vremena da to komentarišem. Zovite njega i pitajte šta vas interesuje. Budite pozdravljeni ja sam zauzet“, rekao je otac Radoslav sekretar eparhije KIM radiju. Otac Zoran Kovačević sa suprugom i troje dece već petu godinu živi u Gračanici gde i obavlja dužnost gračaničkog paroha.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017