Vesti

B. Stanković: Nisam izneverio Srbiju jer je moja porodica vekovima živela na Kosovu

Ministarstvo za zajednice i povratak Vlade Kosova na čijem se čelu nalazi Boban Stanković ima ambiciozne planove za budućnost. I ako se do sada u svoje kuće vratio zanemarljiv broj ljudi od formiranja Stankovićevog kabineta, on kaže da ministarstvo radi uspešno i da ga optužbe o proneveri novca ne dotiču jer, kako je rekao, u tome nema istine. „U 2008. godini palniramo izgradnju 60 stanova u Lapljem Selu, povratak 22 porodice u selo Klobukar kod Novog Brda, u selo Sinaje u opštini Istok planiran je povratak 18 srpskih porodica. Planiramo da vratimo Srbe i u urbane sredine kao što je Potkaljaje u Prizrenu gde se u prvoj etapi očekuje povratak 15 do 20 porodica“, rekao je Stanković u intervjuu KIM radiju. On kaže da nisu tačne tvrdnje da je po projektu „Nova Gračanica“ planiran i povratak Albanaca. „Hteli su da nam nametnu da mi želimo da pravimo multietnički grad, a ja odgovorno tvrdim da je taj projekat namenjen isključivo Srbima“. On je odbacio optužbe njegovog prehodnika Slaviše Petkovića da u ministarstvu rade članovi Stankovićeve rodbine. “Odgovorno tvrdim da u ovom ministarstvu ne radi ni jedan moj rođak. A dva miliona evra izdvojeno je za razvoj manjinskih zajednica što uključuje 65 projekata koje je odobrila desetočlana komisija ministasrtva. Tako da je isključena svaka mogućnost zloupotrebe sredstava. To su samo insinuacije Slaviše Petkovića. Ja ne želim da se bavim njime i negovim veselim društvom. Oni su svoje pokazali“. On ne smatra da je radom u ministastvu samoproglašene države Kosovo izneverio interese Srbije čiji je državljanin. “ To je ralnost ovde na Kosovu. Vidite da je 44 zemalja iz najbližeg našeg okruženja priznalo ovo faktičko stanje, sviđalo se to nama ili ne. Ne osećam se neprijatno jer sam na ovom mestu isključivo zbog interesa srpske zajednice“, rekao je ministar za povratak privremene Vlade Kosova KIM radiju. Boban Stanković je rođen 1963. godine u Crkvenoj vodici, kod Obilića. Završio je srednju geodetsku i školu za višeg trenera fudbala. Radio je kao geometar od 1981. do 1985. godine u bivšoj Elektroekonomiji Kosova. Bio je i sekretar Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, dela Fudbalskog saveza Srbije.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017