Vesti

V. Eljšani: Rampa na Brezovici Albancima ne onemogućava slobodu kretanja

Postavljanje kontorlne rampre na putu koji vodi do vikend zone na Brezovici za Kosovsku policijsku službu ne predstavlja onemogućavanje slobode kretanja Albancima koji tamo žive i rade, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare portparol KPS-a Veton Eljšani. „Ne smatramo to kao sprečavanje slobode kretanja jer su kamioni sa gradjevinskim materijalom tamo prošli. To se isto dogodilo i prošle godine i to je odluka opštinskih vlasti čija je namera da se ne dozvoli nezakonita izgradnja“, kazao je Eljšani. Eljšani je kazao da Kosovska policija u takvim slučajevima ne može da reaguje dok Vlada Kosova ne donese odluku o tome. Kontrolna rampa je postavljena 31. jula s namerom da se spreči prevoz građeviskog materijala do vikend naselja na Brezovici i na taj način zaustavi nelegalna gradnja. Na istom mestu je i ranije bila rampa ali je ona ukolonjena nakon proglašenja nezavisnosti Kosova pa je odlukom opštinskih organa ponovo vraćena. Predsenik SO Štrpce Zvonimir Mihajlović kazao je za KIM radio da postavljanje kontrolne rampe daje rezultate jer se proverom dokumentacije utvrđuje da li postoji potrebna dozvola za izgradnju, ukoliko je nemaju, kamioni sa građevinskim materijalom se vraćaju nazad. „Sezona je građevinskih radova i Albanci su obilato koristili ovu anarhiju koja je do sada vladala da naprave prava stovarišta u vikend naselju. Ovo je isključivo u nadležnosti opstinških organa ali u rešavanju ovog problema možemo da očekujemo podršku od UNMIK-a, kazao je MIhajlović.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017