Vesti

Piter Fejt sutra u Vitini i Vrbovcu

Međunarodni civilni predstavnik Piter Fejt, , posetiće sutra Vitinu i Vrbovac, saopšteno je iz kancelarije ICO-a u Prištini. Njemu će se pridružiti ministar za lokalnu upravu i administraciju Sadri Ferati, kao i predsednik opštine Vitina Nedžmedin Arifi i predsednik kancelarije u selu Vrbovac, Saša Marinković. Glavna tema razgovora biće implementacija plana decentralizacije. Prištinski mediji navode da kosovska vlada i ICO počinju implementaciju decentralizacije u septembru, ne čekajući da UNMIK završi svoj rad na Kosovu, kao i da bi prvi korak u tom pravcu mogao biti napravljen početkom septembra.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017