Vesti

Likovna kolonija u znak sećanja na ubijenu decu u Goraždevcu

U Goraždevcu se, drugi dan za redom, održava likovna kolonija. “Akcija bi trebala da bude uvod za memorijal koji asocira na ubijenu decu iz Goraždevca na reci Bistrici", kazao je umetnički direktor likovne kolonije, Dušan Milovanović. "Slikari su došli iz raznih krajeva zemlje, a to su Goran Branković, Velibor - Velja Bugarin, Miloš Vukomanović, Slobodanka Osmanović, Stanko Rodić, kao i mnogi drugi. Među njima se nalaze i oni koji su prvi put na Kosovu I Metohiji", istakao je Milovanović. Aleksandar Bogdanović, slikar iz Vršca je prvi put u Metohiji. "Važno je da nas inspiriše ovaj živopisan kraj i teškoće sa kojima se narod suočava, kako bi na ovoj koloniji nastalo zajedničko delo svih nas koji ovde učestvujemo", kazao je slikar iz Vršca. Direktor Doma kulture Sveti Sava iz Istoka Zoran Djordjevic, koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organizovao koloniju, pohvalio je akciju rekavši da se nada da će ona postati tradicija. I žitelji Goraždevca očekuju mnogo od kolonije, posebno stoga što će deca ovog metohijskog sela, moći mnogo da nauče o umetnosti na predavanjima koja će tokom manifestacije biti organizovana za njih.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017