Vesti

U Incidentima u K. Mitrovici lakše povređena dva Srbina, Albanac i UNMIK policajac

U Incidentima u severnom delu Kosovske Mitrovice lakše su povređena dva Srbina, jedan Albanac i jedan pripadnik UNMIK-policije. Kako je izjavio portparol policije za ovaj region Besim Hoti u tuči koja je prošle noći izbila u Bošnjačkoj mahali povređen je jedan Albanac, a u nastavku sukoba kod “tri solitera” dvojca Srba. “ Prvi slučaj je regiostrovan oko 21 i 30 u ulici Oslobođenja u Bošnjačkoj mahali kada su 6 lica za koje se pretpostavlja da su Srbi fizički napali jednog dvadesetdvogodišnjeg Albanca. Sat vremena posle ponoći kod tri solitera dva vozila su kamenovana od strane grupe mladića albanske nacionalnosti. Vozači automobila, Srbi zadobili su lakše telesne povrede, a na automobilima je pričinjena materijalna šteta”. Hoti je kazao da se u blizini tri solitera nakon ovog incidenta okupila grupa od oko dvadesetak ljudi srpske nacionalnosti, koji su kasnije nastavili da tu prave nerede. “Oni su lomili prozore na lokalima i automobile koji su tu bili parkirani. U tom incidentu povređen je jedan UNMIK policajac, ” kazao je Hoti.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017