Vesti

D. Perić: Ministarstvo za KiM traži smanjenje broja radnika u opštini Priština

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju odlučilo je da smanji broj radnika radno angažovanih u opštini Priština, rekao je KIM radiju predsednik ove opštine Dragutin Perić koji je kao predstavnik Srpske radikalne stranke na tu dužnost stupio pre nedelju dana. On je kazao da je u opštini Priština sa sedištem u Gračanici radno angažovano 365 od ukupno 800 radnika i da je iz ministarstva obavešten da se broj radno angažovanih od 365 svede na 324. “Ukupno 41 radnik primljen je u opštinu u vreme održavanja izbora pa sve do dana kad je izvršena primopredaja dužnosti. Sve do ovog ličnog dohotka Ministarstvo za KiM nije pravilo nikakvih problema, plate su bile redovne. Sada je očigledno da je namera Ministarstva da se broj radnika do aprila sledeće godine smanji”, rekao je Perić u intervjuu KIM radiju. On kaže da prilikom zapošljavanja nije poštovan konkurs niti je u pogledu zapošljavanja postojala saradnja sa Tržištem rada u Gračanici. “Upošljavalo se namenski kako bi se prikupio veći broj glasova za izbore koji su održani 11-og maja”, rekao je gradonačelnik. Perić kaže da će o svemu obavestiti upravnu inspekciju. ”To je u opštini zatečeno stanje. Svi radnici imaju ugovor o radu. Inspekcija će izvršiti kontrolu u upravi i ja ću slediti njihovu odluku. O svemu će biti obavešteno i ministarstvo za loklanu samoupravu Vlade Srbije“. On kaže da je najveći problem u tome što predhodni koordinator Slaviša Nikolić nije poštovao pravnu proceduru pri prijemu novih radnika. „Da su konkursi bili objavljivani morao bi da dobije i odobrenje ministarstva i sada ne bismo bili u ovakvoj situaciji“. Dragutin Perić je pozvao državne organe Srbije da osmisle novu strategiju kojom će na Kosovu biti upošljene nove generacije mladih ljudi kako bi se sprečilo nestajanje Srba sa prostora Kosova i Metohije.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017