Vesti

Manifestacija "Sunčevići" u znak sećanja na poginulu decu u Goraždevcu i Peći

U znak sećanja na ubijenu decu na reci Bistrici u Goraždevcu i ubijene dečake u kafiću “Panda” u Peći, od 03. do 12. avgusta u povratničkim selima u Metohiji će se održati saborovanje slikara, vajara i pisaca na temu "Sunčevići". Na saborovanju ce učestvovati veliki broj umetnika, kako sa Kosova i Metohije, tako i iz uže Srbije. U okviru pripremljenog programa predviđeno je da umetnici obiđu manastire Pećku Patrijaršiju, Visoke Dečane i Gorioč, kao i sela Goraždevac, Osojane i Budisavce. Za vreme trajanja manifestacije koja je podržana od strane Ministarstva kulture Republike Srbije biće održane književne večeri, prikazani dokumentarni filmovi, radiće umetnička radionica, a biće održano i predavanje o Hilandaru i Svetoj Gori.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017