Vesti

Uhapšen još jedan od sedmorice zatvorenika odbeglih iz zatvora "Dubrava"

Jedan od zatvorenika odbeglih prošle godine iz zatvora u Dubravi, Ahtrit Šabani, uhapšen je danas u okolini Prištine, saznaje KIM radio. Rano jutros oko 5 sati u selu Mramor, nedaleko od Prištine, uhapšen je jedan od sedmorice zatvorenika koji su 18-tog avgusta prošle godine pobegli iz zatvora “Dubrava” u opštini Istok. “U hapšenju je učestvovala i jedinica specijalne policije, Šabani je pokušao da pobegne ali mu to nije uspelo” izjavio je za KIM radio portparol kosovske policije, Veton Eljšani potvrđujući vest o hapšenju. Šabani, koji je optužen za ubistvo, nakon hapšenja je priveden istražnom sudiji i odredjen mu je pritvor. Prošle godine su dvojica zatvorenika uhapšena a dvojica su ubijena u Makedoniji novembra meseca. Nakon današnjeg hapšenja policija traga za još dvojicom zatvorenika. Svi oni su bili optuženi za teška krivična dela poput ubistva i terorizma. Do sada je uhapšeno ukupno 24-voro Albanaca za bekstvo iz zatvora kada je korišćeno i vatreno oružje i tom prilikom su ranjena dvojica radnika obezbeđenja tog zatvora.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017