Vesti

Snabdevanje lekovima u Kosovskom Pomoravlju normalizovano

Apotekarska ustanova Gnjilane od 1999. godine sa sedištem u Ranilugu preko svoje tri apoteke i deset apotekarskih stanica, glavni je snabdevač pacijenata u srpskim sredinama u Kosovskom Pomoravlju. U nijednom srpskom selu u ovom regionu za sada ne postoje privatne apoteke. Direktorka apotekarske ustanove Gnjilane, Milka Vidić, kazala je za KiM radio da nije bilo većih poteškoća što se tiče snabdevanja lekovima. “U poslednjih nekoliko godina nije bilo većih poteškoća u snabdevanju lekovima. Nakon 17. februara ove godine bio je problem sa administracijom u dopremanju lekova, rakla je Vidić. Zahvaljujući nadležnima iz Ministarstva zdravlja Republike Srbije stanje je u određenoj meri normalizovano. Vidić izražava nadu da stanovništvo Kosovskog Pomoravlja neće imati poteškoće u dopremanju i distribuciji lekova. Što se tiče lekova iz humanitarnih isporuka apotekarska ustanova Gnjilane nije ih dobijala, osim određene količine koje su preko zdravstvenog centra Gnjilane dopremljeni iz Rusije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017