Vesti

Seks pistolsi zatvorili osmi EXIT

Da pank nije mrtav definitivno je dokazano sinoć na zadnjoj večeri EXIT festivala, na kojoj su se posle mnogo godina pauze pojavile svetske, ali i domaće zvezde pank muzike. Najpre su na glavnu binu izašli KUD Idijoti, da bi kasnije publiku doveli do ludila članovi novosadske grupe Pekinška patka. Ovi doajeni jugoslovenskog panka sastali su se nakon više od dve decenije i prema mišljenju većine posetilaca, potpuno zasenili nastup svojih britanskih kolega Seks pistols-a. Punk-rock sastav Marki Ramon je na Fjužon stejdž-u podsetio publiku na najveće hitove Ramones-a, dok su najuporniji posetioci do ranih jutarnjih sati, čekali nastup Discipline kičme. Tokom četiri dana Petrovaradinsku tvrđavu je prema procenama organizatora posetilo 160000 ljudi. Ovogodišnji festival je na žalost, okončan jednom žrtvom nesrećnog slučaja u EXITOV-om kampu, dok su dvoje povređenih na intenzivnoj nezi u novosadskoj bolnici. U svakom slučaju, tokom osam godina postojanja EXIT je prerastao u jedan od najznačajnijih muzičkih festivala u Evropi.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018