Vesti

Iv de Kermabon: Nameravamo da angažujemo misiju EULEKS -a širom Kosova

“Naš cilj je da na Kosovu uspostavimo red i vladavinu prava i u tom smislu rad carinskih službi je od velikog značaja”, rekao je za KIM radio, na graničnom prelazu sa Makedonijom “Đeneral Janković, ” šef EULEKS-a, Iv De Kermabon. "Kao šef misije, ja nisam stručnjak za policiju, pravosuđe i carinu. Zato najpre treba da naučim još stvari o carini, da se informišem i osvežim znanje. To je bio tačan cilj ove posete", objašnjava Kermabon. On je naveo očekivanja da će misiju usmerenu ka uspostavljanju vladavine prava uposliti na celoj teritoriji Kosova. " Nameravamo da angažujemo misiju širom Kosova. U tom smislu nadam se da ćemo ubrzo uposliti EULEKS i na severu Kosova, kako bi imali dobru situaciju", tvrdi šef EULEKS-a. Na graničnom prelazu koji od dolaska međunarodne zajednice nosi naziv Hani Elezit, bivši komandant KFOR-a Iv De Kermabon izrazio je nadu da će u realizaciji zadataka misije koje su tehničke, a ne političke prirode imati i podršku nove vlasti u BeograduOstale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018