Vesti

MCK objavila vodič za primenu sveobuhvatnog resenja statusa Kosova

Međunarodna civilna kancelarija (ICO) je objavila juče vodič za primenu Sveobuhvatnog predloga rešenja statusa Kosova, saopšteno je iz te kancelarije u Prištini. Zamenik visokog predstavnika EU na Kosovu Flečer Barton očekuje da će ovo biti koristan vodič ka napretku za sve one koji se interesuju za razvoj Kosova u stabilno, multietničko društvo u kome se prava svih zajednica poštuju. Povodom predstavljanja vodiča http://www. ico-kos. org/pdf/Matrix. pdf Barton je rekao da je Međunarodna civilna kancelarije počela “poletno da radi, sada kad je Ustav Republike Kosovo stupio na snagu”. Međunarodna upravljačka grupa ocenila je ovu matricu kao živi’ dokument i ona je predmet stalnog razmatranja međunarodnog civilnog predstavnika Pietera Feita.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017