Vesti

Zbog uzurpacije adrese kimradio. net, otvara se radiokim. net

Internet prezentacija Radija KIM, koja se tokom proteklih godina nalazila na adresi www. kimradio. net, nastavlja sa radom na novoj adresi www. radiokim. net. Nakon mnogih napora da radio zadrži postojeći domen sa dubokim žaljenjem moramo da obavestimo redovne internet posetioce i javnost koja prati vesti Radija KIM, da postojeći domen više nije pod našom kontrolom i da Radio KIM ne snosi dalju odgovornost za sadržaje koji će se prezentovati na staroj internet adresi. Razlog ove iznenadne promene je uzurpacija internet domena Radija KIM do koje je došlo manipujacijom softverske firme "Diyomi Soft" iz Niša, vlasništvo Ivana Mitića. Radio KIM je 2004-te godine platio Mitićevoj firmi petogodišnju registraciju domena, da bi protivno dogovoru i običajima dobrog poslovanja taj domen Mitić registrovao na svoje lično ime, a ne na ime vlasnika radija. Uprava radija je o ovom protivpravnom prisvajanju vlasništva domena saznala tek nedavno, nakon što je Mitić krenuo da ucenjuje upravu da od njega otkupi domen. Zahtevajući plaćanje astronomske cene pod plaštom neplaćenih dugovanja, Mitić je bez obzira na apele uprave radija za poštovanje etike poslovanja, kao i rokova do kada traje zakup domena, rešio da domen ugasi. Nemoćan da problem reši drugačije, Radio KIM je bio primoran da svoje novo virtualno utočište potraži na adresi www. radiokim. net. Napominjemo da je prezentacija Radija KIM tokom proteklih godina predstavljala jedini autentični kosovski informativni sajt na srpskom jeziku, koji je svakodnevno plasirao po nekoliko vesti vlastite produkcije. Profesionalni pristup novinarske ekipe učinio je da Radio KIM postane najcitiraniji i najuticajniji srpski medij sa Kosova i Metohije, koji uživa poverenje vodećih medijskih kuća u regionu. Visoki rejting Radija KIM je, pored ostalog, povećao i apetite nelegalnog vlasnika radijskog internet domena. Slična sudbina zadesila je pre dve godine sajt kosovo. com. Ovim sajtom je kao informativna služba Raško-prizrenske eparhije rukovodilo bratstvo manastira Visoki Dečani tokom osam godina, a internet pretraživač Google rangirao je ovu adresu na prvom mestu liste sajtova o Kosovu. Zbog ovakvog rejtinga kosovo. com, za koji su isključivo bili zaslužni Dečanski monasi, vlasnik domena Željko Bošković je od bratstva manastira tom prilikom za prodaju vlasništva nad domenom tražio sumu od pola miliona dolara. Pošto je srpskoj Crkvi bilo nemoguće da toliki iznos plati, dečanski monasi su registrovali novi domen kosovo. net, a Bošković ni nakon dve godine javne licitacije nije uspeo da proda domen kosovo. com. Nadamo se da će se redovni posetioci naših sadržaja ubrzo prilagoditi novoj internet adresi Radija KIM, www. radiokim. net.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017